Nedelja mode u Milanu: Gucci jesen/zima 2017/18 kolekcija

Počela je Nedelja mode u Milanu, a prvi dan je otvorila jedna od najočekivanijih revija: Gucci.

Nazvana kao “Alchemist Garden” (“Bašta alhemičara”), ready-to-wear jesen/zima 2017/18 kolekcija je predstavljena po prvi put u co-ed formatu. Revija je održana u unutar nekadašnje Caproni aeronautičkoj fabrici, u kojoj će se od sad pa nadalje predstavljati svaka buduća kolekcija. Za ovu grandioznu reviju, kreativni direktor Alessandro Michele se udružio sa umetnikom i fotografom Coco Capitan-om, koji je ručno napisao logo brenda na nekoliko majica.

Prostor u kome je održana revija je dekorisana u futurističkom stilu sa ljubičastim svetlom i grafitima na kojima je pisalo “budućnost”. Prvi redovi su bili ispunjeni poznatim ličnostima, mežu kojima su bili Tom Hiddleston, Soko, Tavi Gevinson, Jared Leto, Florence Welch, Selma Hayek i ASAP Rocky. CEO Gucci-ja, Marco Bizzari, opisao je mesto kao “belu kutiju koju Alessandro može da dekoriše kako želi”.

Gucci kolekcija za jesen/zima sezonu je bila ekstremno koherentna sa stilom, sa standardnim “štreberskim”motivima po kome je brend poznat, klasičnim bon-ton detaljima i odećom inspirisanom street style-om. Fokus kolekcije je bio na revoluciji, ali i logou brenda.

Svaki komad je filtriran kroz vizionarski pogled kreativnog direktora: od krojenih kaputa do dugih, slojevitih suknji. Čak su i čuvene bomber jakne izgledale ekstravagantno i bezvremenski. Alessandro se igrao sa proporcijama i neutralnim figurama, sa dramatičnim okovratnicima, kratkim šortsevima i lepršavim majicama.Ono što kolekciju čini posebno interesantnom jesu motivi životinja na odeći, od kojih se posebno istakla zmija koja grize svoj rep – kultni simbol kolekcije. Takođe smo mogli da vidimo različite krojeve pantalona, čipkane košulje u kombinaciji sa dugim suknjama, haljine i helanke, ali i raznovrsnu paletu boja u kojoj su dominirale crvena, zelena, crna i bela. Materijali korišćeni za novu kolekciju su takože raznovrsni, od pamuka, vune i krzna, do šifona, svile i kristala.

Aksesoari su činili posebnu draž kolekcije jer su ukrašavali svaki predstavljeni izgled, a ono što nam je najviše skrenulo pažnju jesu pirsing za nos u boliku alke, naočare inspirisane Peggy Guggenheim i pletene kape.

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još