Nedelja mode u Parizu: Christian Dior

Maria Grazia Chiuri, kreativni direktor modnog brenda, u novoj kolekciji je najviše pažnje usmerila na teget nijanse.

Za razliku od prve debitantske linije koju je pretežno činio sportski stil i neutralne nijanse, jesenja kolekcija je predstavljena kao potpuna suprotnost, sa više modernijih motiva i trendova koji trenutno vladaju. Kolekcija je generalno mračnija i manje komercijalna nego prethodna. Predstavljene su: maksi suknje i plisirane pantalone sa kariranim dezenom, pletivo i cela linija od teksasa, kaputi, jakne. U liniji su takođe predstavljene i prelepe haljine sa naboranim detaljima i strukturom i haljine od transparentnih detalja u prelivajućoj plavoj nijansi.

Iako je kolekcija izgledala koherentno, Maria Grazia Chiuri je imala dovoljno mesta da se poigra sa čistim siluetama i višestrukim praktičnim odevnim komadima.

Plava boja je najdominantnija u novoj kolekciji za jesen, što dokazuje i činjenica da je svaki stajling imao makar jedan detalj u različitoj nijansi plave. Očigledno je dizajnerka bila inspirisana Christian Dior - ovim savetom iz njegove knjige "Mali rečnik mode": "Između svih boja koje postoje, teget plava je jedina koje se može takmičiti sa crnom." Kolekcija je na kraju kompletirana elegantnom kapom u pariskom stilu, za koju mislimo da će postati veliki hit tokom jesenje i zimske sezone, a koju već sad neke od poznatih ličnosti nose. 

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još