Nova kolekcija Giorgio Armani Pre-Fall 2020

Modna kuća Giorgio Armani je 14. novembra u Milanu predstavila novu kolekciju Pre-Fall 2020, koja je bila ispunjena ženskom senzualnošću 1930-ih.

Dizajner je objasnio lajtmotiv kolekcije na sledeći način: "Želeo sam da pružim ženama mogućnost da se razlikuju jedna od druge, kad god i gde god, menjajući se u zavisnosti od njihovog raspoloženja."

Kolekcija Giorgio Armani Pre-Fall 2020 predstavlja odeću i pantalone na razne načine. Muški blejzeri su imali meke linije, ležerno su otkopčani na donjim dugmićima ili pretvoreni u elegantne bomber jakne od geometrijskog žakard baršuna. Klasični crni tuksedo predstavljen je u duetu sa sportskim pantalonama do gležnja u stilu 1980-ih za kreiranje casual looka. Siluete i proporcije, zajedno sa kratkim frizurama modela i ponovno osmišljenim turbanima, odražavale su ženstvenost tridesetih godina u "a la garconne" stilu.

Američki model Louise Brooks idealno bi se uklopila u koncept večernjih haljina Giorgio Armani - suzdržane siluete, graciozne svilene haljine, zamršeni nakit i blistavi rubovi. Giorgio Armani u svojoj kolekciji Pre-Fall 2020 zamislio je igru klasične palete i živopisne printeve, prskajući grafičke motive i cvetne detalje na odelima sa pantalonama i večernjim haljinama.

foto:Vogue

M.L.

 

 

Pročitajte još

Pročitaj još