Snažna vizija lepote u Alexander McQueen jesenjoj kolekciji

Lepota kontrasta po kome je stil modne kuće prepoznatljiv.

Za jesenju kolekciju, dizajnerka je predstavila reviju ispunjenu “opasnim” devojkama koje se ne plaše od prelepo skrojenih odela, cvetnih desena i voluminiziranih haljina. Posebnu pažnju su skretali aksesoari koji su kompletirali skoro svaki stajling. Od ušiju punih minđuša, širokih sjajnih čokera, do combat čizama i duplih kaiševa, ovo su akcenti koji su unosili mladalačku notu i individualnost sofisticiranoj moćnoj kolekciji sa istaknutim skrojenim odelima i statement haljinama.

Haljine su, kao što smo rekli, bile istaknuti delovi linije. Predstavljen je veliki broj različitih modela, od dekonstruisanih  košulja-haljina u beloj boji, sa cvetnim printom i karnerima na suknjama do modela uparenih sa crnim jaknicama i kožnih dizajna. Na kraju su predstavljene večernje haljine buntovnog stila sa dosta čupke, metalnih detalja, bisera i karnerima u jednom. Ipak, najveću pažnju je dobio trio ekstravagantnih voluminiziranih haljina, formiranih u ogromne rozete.

Sarah Burton je i ovog puta uspela da prezentuje snažnu i moćnu viziju lepote i ženstvenosti u fuziji sa neverovatnim tehnikama i ručnim radom.

Pročitajte još

Pročitaj još