Spanx - steznik holivudskih zvezda

Sara Blakely, kreatorka Spanx steznika koji nose sve zvezde Hollywooda, postala je megapopularna preko noći. Ima samo 41 godinu i već je zasijala na naslovnici časopisa Forbes kao milionerka. Neverovatno! Možete li zamisliti da Sara nikad nije uložila ni jedan dinar u marketing i oglašavanje? Dovoljno je reći da joj je slava krenula uzbrdo kada je Oprah prvi put obukla Spanx steznik i izgledala čak pet kilograma mršavije.

Kako je došla na tu ideju? Jedne večeri obukla je bele pantalone koje joj nisu stajale kako je zamišljala i odlučila je da će ispod njih da obuče uske helanke. Helanke su bile predugačke pa ih je skratila na bokovima i shvatila da će morati da počne da proizvoditi kratke 'helanke' da bi se uvek osećala super šta god obukla.

Nakon brojnih odbijanja ipak je dobila zeleno svetlo od Neimana Marcusa i tada je počela proizvodnja prvih spanxica. Danas se čarobne pantalonice nose u svim prilikama pa tako ih i zvezde  nose ispod skupocenih haljina na crvenom tepihu. Zanimljivo je da su postale hit i kod mršavijih devojaka jer podižu zadnjicu i oblikuju žensku figuru pa ih, osim Beyonce, ponosno pokazuju i Sarah Jessica Parker, Katie Holmes, ali i Kate Winslet.

Neverovatno je koliko su spanxice postale popularne bez obzira što se može dogoditi da vam izvire iz haljine. Naravno da su spanxice sada i modifikovane pa, osim običnih, postoje i ultratanke koje se ne vide ni na najsvetlijim pripijenim pantalonama.

 
Nikola Grbin

WEB NOVINAR

 
 
 
 

Pročitajte još

Pročitaj još