3. dan Black’n’Easy Fashion Week-a: Tribute to David Bowie & MATES

Nakon uspešnog otvaranja 39. , serija izvanrednih revija se nastavlja. Sinoć je u hotelu Crowne Plaza održana revija u čast Dejvidu Bouviju, a nakon toga nam se predstavio brend MATES.

Belgrade Fashion Week odaje posebnu počast Dejvidu Bouviju, pre svega kroz vizuelni identitet kampanje, ali i kroz posebnu reviju "Tribute to David Bowie" posvećenu upravo njemu kao modnoj ikoni i inspiraciji mnogim generacijama. Modne dizajnerke Tanja Nikolić Čičanović i Iva Stefanović, zajedno sa beogradskom modnom ikonom Majom Atanasijević, koja je poznatija kao Zipa Yoma, čine kreativni tim ove specijalne revije.

Tanja Nikolić Čičanović je modna dizajnerka koja dolazi iz Pariza, gde ima svoju robnu marku TNC, sa fokusom na modne detalje i nakit. Za reviju „Tribute to David Bowie“, Tanja pravi unikatne komade odeće, a inspiracija je Bouvijeva ekscentričnost, iako su komadi nosivi. Stajling je upotpunjen njenim nakitom, dok su materijali koje je iskoristila za ovu priliku svileni taft, krep svila, svileni žersej sa paspulima od svilenog providnog tila.

Iva Stefanović je inspiraciju za svoju kolekciju, pronašla u Bouvijevoj pesmi “The Stars Are Out Tonight”. Motiv zvezda koje svetlucaju poput zatamnjenog sunca podstakao je igru sa refleksijom šljokica, ali i kontrastni kolorit jarkog i crnog, koji je i inače karakterističan za Ivin dizajn. ‘’Zvezde nikada ne spavaju’’, kaže Bouvi, pa je osećaj stalnog pokreta prikazan kroz dinamične krojeve protkane sporty elementima.

Maja Atanasijević-Zipa Yoma održala je modnu eulogiju Dečaku iz Svemira kombinujući odevne komade poznatih dizajnera: JSP, Marko Mitanovski, Dejana Momčilović, Vlada Savić, Martini Vesto by Boško, Lilu, Lidija Jovanović, Ivana Ristić, Ana Ljubinković, Nataša Šarić...

Brend MATES predstavio nam je večers dve linije. Specijalna linija Black'n'Easy by MATES inspirisana je "kafom nove generacije" i veoma se dopala publici na svom premijernom izdanju. U nastavku večeri dizajnerski dvojac MATES predstavio nam je svoju kolekciju koja nosi naziv "Plima" i namenjena je sezoni proleće/leto 2016. Kao izvore inspiracije za ovu kolekciju, MATES crpe dubine mora i njihova nepregledna plavetnila. Ovaj duo ponovo se poigrava teksturama i materijalima poput satena, šantung svile i muslina i ostaje veran ispitivanju novih poimanja ženske lepote. Fokus je na silueti koja glorifikuje ženu dok su u paleti zastupljene nijanse plavih, žutih i zelenih tonova. Dizajneri Saša Stević i Marko Iliev opravdali su veliki broj nagrada koji je njihov brend MATES dobio na prethodnom Fashion Week-u. 

foto. Đorđe Tomić

Pročitajte još

Pročitaj još