Harper's Bazaar Srbija

Kako nositi svilenu maramu ovog leta? Nudimo vam 5 ideja!

Jedan dodatak, mnogo stilskih izgleda!

Ponekad ne bi trebalo potcenjivati najosnovnije stvari – neverovatna funkcionalnost može se sakriti iza njihove varljive jednostavnosti. Uzmimo na primer svilenu maramu. Sigurno ste navikli na to da se može nositi ili na glavi ili oko vrata. Da li mislite da je ovo sve? Niste u pravu. Znamo i druge zanimljive načine nošenja marame. Sada uz pomoć jedne marame možete odjednom da kreirate nekoliko stilskih izgleda.

Kao marama (ili bandana)

Najlakši i najlogičniji način. Samo stavite svoju omiljenu maramu na glavu, vezanu ispod brade ili sa krajevima na potiljku. Obe opcije su podjednako moderne. A onda, po vrućini, svilena marama je dobra zamena za kačkete ukoliko su vam već dosadili.

Oko vrata

Verovatno ste zimi nosili maramu kao alternativu toplom pletenom šalu. Da li mislite da je dolazak toplog vremena razlog da svoj omiljeni dodatak stavite na stranu? Daleko od toga! Samo je vežite malo ležernije – zameniće lanac ili ogrlicu. Ili je jednostavno prebacite preko ramena.

Umesto topa

Verovatno najteži način – ali i najefikasniji. Na You Tube-u postoji bezbroj video snimaka koji pokazuju kako od marame možete napraviti moderan top. Izaberite onaj koji vam se najviše dopada i omiljena marama će zameniti vaše košulje tokom leta.

Na torbi

Verovatno ne najfunkcionalniji način – ali definitivno vrlo efektan. Ovde ima puno opcija – na primer, možete samo vezati maramu oko drške ili čak možete lepo umotati celu dršku maramom – po vašem nahođenju.

Kao traka za kosu

Ovde je sve krajnje jednostavno: zavežite rep svojom omiljenom maramom. Važna tačka: marama treba da bude tanka i dovoljno dugačka, poput trake, inače će frizura izgledati čudno. Inače, ako nosite pletenicu, onda možete pokušati i sa težom opcijom – upletite svileni šal između pramenova kose.

 

foto:hb.ru

Najnovije