Brend Vetements od sada bez modnih revija

Modna kuća Vetements se odlučila na jedan veliki korak - neće više imati revije. Kako kaže brend koji se nedavno preselio u Cirih, modne revije ne reflektuju realnost odeće.

Brend će naravno nastaviti da kreira nove kolekcije svake sezone, ali ih neće predstavljati na tipičnim modnim revijama. Prema osnivaču brenda, Demni Gvasalio, revije su počele da se ponavljaju i često ne reflektuju i prikazuju modne komade koji se prodaju kupcima. Brend želi da prodaje pravu odeću, a ne fantaziju. Nova kolekcija će biti predstavljena na privatnim događajima u Pariskom showroom-u, pre nego na Nedelji visoke mode. Devna i njegov brat Guram koji vode brend su takođe otkrili da će brend ipak imati reviju, ako bude vreme za to.

Sličnim postupkom, Vetemenst je objavio da će u martu preseliti kompaniju iz Pariza u Cirih, delom zbog kreativne svrhe, ali i pritupačnijih taksi. Braća Gvasalia se takođe nadaju da će Cirih postati nova modna prestonica. Demna Gvasalia i dalje ostaje na mestu kreativnog direktora Balenciaga modne kuće, koja se nalazi u Parizu.

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još