"Christian Dior: Designer of Dreams" zvanično najpopularnija izložba

Izložba je prešla rekordan broj posećenosti koju je do sada držala izložba Alexandera McQueena “Savage Beauty”.

Izložba “Christian Dior: Designer of Dreams” je zvanično jedna od najposećenijih modnih izložbi, a prema izvorima joj je prisustvovalo oko 600 hiljada ljudi, što je za 100 hiljada ljudi više u odnosu na “Savage Beauty” Alexandera McQueena iz 2015. godine.

Izložba je postala posebno popularna zahvaljujući vodičima Orioli Cullen i Nathalie Criniere koje su na jedan zanimljvi način predstavile život legendarnog Christiana Diora, od toga kako je došao u Englesku, do vrhunca njegove karijere. “To je priča koja nikada pre nije ispričana. to je vrlo formativan momentat i nešto što podseća na slobodu i zaljubljivanje. Od veličanstvenosti velikih uća i bašti i britanskih okeanskih brodova, do hrane koju je voleo, kultura je postala njegov beskrajni bazen inspiracije. I voleo je Britanke – način na koji su nosile odeću od tvid, kao i balske haljine”, rekla je jedna od vodiča.

Zato ovu izložbu, ukoliko ste u mogućnosti, obavezno treba posetiti jer će vas oduševiti kako život, tako i talenat ovog neverovatnog čoveka koji je stvorio modnu imperiju.

V.R.

foto: Dior

Pročitajte još

Pročitaj još