Emily Ratajkowski optužena za kopiranje dizajna

Svi smo dobro upućeni u novu liniju kupaćih kostima Emily Ratajkowski, a koliko je dobro zvučalo na početku, toliko sada u nama izaziva razmišljanje: da li je manekenka stvarno sve kopirala i nazvala svojim idejama za dizajn?

Inamorata linija kupaćih kostima je na tržištu tek čitave dve nedelje, a već je podgila mnoge na noge. Među ljudima koji su pozitivno odreagovali na zanimljive dizajne kupaćih se našla i dizajnerka Lisa Marie Fernandez koja je poznatu manekenku optužila za kopiranje dva dizajna kupaćih kostima. Kako je Lisa izjavila, njena kolekcija sa ista dva dizajna je u proizvodnji već tri godine, dok je svaki dizajn takođe i registrovan i zaštićen.

U pitanju su jednodelni kupaći sa mašnama na prednjoj strani “Cardiff”/”Poppy” i dvodelni “Vulcan”/”Leandra. To nije jedina razlika: Fernandini kupaći koštaju između 535 i 595 dolara, dok se u Inamorata brendu mogu kupiti po ceni između 60 i 160 dolara.

Manekenka je na optužbe odgovorila mirnim putem, rekavši da je inspiraciju pronašla u vintage kupaćem kostimu koji je nosila Stephanie Brinkley za Sports Illustrated, a zatim i sliku mlade Christie Brinkley u kupaćem sa drugim dizajnom. “Svi inspiraciju pronalazimo u vintage komadima”, napisala je Emily. Sa druge strane, Fernandezova ne odustaje od svoje tvrdnje...

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još