Harper's Bazaar Srbija

Fondacija princa Charlesa lansira capsule kolekciju odeće

Fondacija princa Charlesa lansirala je kolekciju odeće na kojoj su radili mladi britanski i italijanski majstori. Ova capsule linija rezultat je programa obuke čiji je cilj razvijanje veština mladih majstora tekstila, kombinovanje britanske i italijanske krojačke tradicije i savladavanje savremenih digitalnih alata.

Kolekcija je već istovremeno lansirana i dostupna je na Yoox-u, Net-a porter-u, Mr Porter-u i The Outnet-u. Tako je mladim ambicioznim talentima odmah obezbeđena platforma sa 4,3 miliona vernih kupaca!

Slažete se, impresivna podrška onima koji su tek na početku svog putovanja. Predsednik Yoox net-a-Porter grupe Federico Marchetti opisao je projekat na sledeći način: „Ovo je zbir celog mog rada u proteklih 20 godina, svih mojih vrednosti, važnosti podataka, digitalnog obrazovanja i trajnog luksuza. Tako da sam u to uložio svu svoju strast.” Marchetti je priznao da on i princ Charles imaju zajedničkog prijatelja i to je ono što ih je zbližilo.

Charles ga je pozvao u Škotsku da vidi rezultate programa za otvaranje tekstilnih poslova. Tada su odlučili da zajedno pokrenu projekat. Rezultat je kolekcija izrađena u potpunosti ručno, od najfinijih engleskih i italijanskih tkanina. Lansiranje je počelo još u aprilu 2019. godine, ali je zaustavljeno zbog pandemije. Sada je kolekcija konačno ugledala svetlost dana.

Najnovije