Jane Birkin zvezda najnovije Saint Laurent kampanje

Jane Birkin, francuska filmska ikona i sveprisutna modna muza, jedna je od zvezda najnovije Saint Laurent kampanje. Fotografije za kampanju pod imenom "Le Smoking" potpisuje Hedi Slimane lično, a na njima se vidi Jane kako sedi u odelu i razbarušene kose. 

Pojavljivanje ikone u Saint Laurent kampanji samo je deo fenomena uspona starijih žena (glumica ima 69 godina) koje modni svet slavi. Za svoje prošlogodišnje prolećne kampanje, Céline je angažovao Joan Didion, a Dolce & Gabbana su kao zvezde odabrali trio "neverovatnih starijih dama". Godinu pre, Charlotte Rampling, sada 70 godina stara, bila je zaštitno lice brenda NARS, dok je Jessica Lange, tada 64 godine stara, predvodila je Marc Jacobs Beauty kampanju. 2012. godine, Lanvin je u svoju kampanju uključio "stvarne" ljude, uključujući 82godišnju plesačicu Jacquie Murdock.

U svetu u kom kampanjama i pistama dominiraju mladi modeli poput Kendall Jenner i Gigi Hadid (obe imaju 20 godina), kada dizajneri prigrle žene starijeg doba, to je lep podsetnik da moda ne zna za granice kao što je životno doba.

Foto via harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još