Jean Paul Gaultier napravio veliku promenu u modnoj karijeri

Modna industrija se sve više menja na bolje.

Poznati dizajner Jaul Paul Gaultier je poslednji u nizu koji će prestati da koristi pravo krzno u svojim narednim kolekcijama, a vest je zvanično objavio ovog vikenda prilikom gostovanja u jednoj francuskoj emisiji. Modna legenda je otkrila da je način na koji se životinje ubijaju radi krzna apsolutno užasan i da je to najveći razlog zbog kojeg se odlučio za ovakvu promenu.

Ovim korakom se pridružio sve dužoj listi brendova koji su takođe uradili istu stvar, a među kojima se nalaze i Versace, Burberry, Gucci, Armani, Ralph Lauren, Michael Kors, Vivienne Westwood i Stella McCartney.

Direktorka internacionalnih programa PETA organizacije, Mimi Bekhechi je rekla da je ova odluka znak da se vremena menjaju, jer ljudi više ne žele da nose bilo šta što potiče od životinja koje su okrutno stavljane u kaveze, ubijane strujom i koje su ostavljene da uginu sporo i bolno. “Krzno se danas smatra mrtvim jer je ukradeno od životinja i dizajneri koji to i dalje ne vide treba da ostave svoje zanimanje po strani”, rekla je Mimi.

Bravo!

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još