Harper's Bazaar Srbija

Kaftan studio predstavlja novu kolekciju – Sisters

Moda inspirisana Ženama

Status žene u društvu se do danas nije značajno promenio, razne predrasude prema ženama su jos uvek itekako prisutne u mnogim segmentima života, pri čemu moda i odevanje žena nisu izuzetak. 

Inspirisane tim razmišljanjima nastala je kolekcija “Sisters” kroz koju sestre dizajnerke iz Kaftan studija, preispitujući svoje vlastite različitosti, predstavljaju dva autentična vizuelna izraza, koji iako su naizgled drugačiji ipak funkcionisu zajedno – jedinstveno.

Poštovanje različitosti, sloboda izbora, razumevanje, tolerancija, ljubav i prihvatanje su neke od najplemenitih odlika ljudskog bića i manifest slobode koju Kaftan studio hrabro demonstrira kroz svoje umetničko delovanje u sferi modnog dizajna.

Paralelno sa kompletiranjem nove kolekcije, dizajnerke Kaftan studija su putem Instagrama pozvale sve žene da objave storije pod haštagom #sisters, pa je tako nastala svojevrsna inicijativa koja je dobila sjajan odziv, u kom se mogla videti čitava lepeza različitih žena, prijateljica i sestara, koje su potpuno različite, ali prihvataju jedna drugu bez predrasuda, sa ljubavlju i uvažavanjem.

Kako kažu iz Kaftan studija, ono što im je posebno interesantno i ono čemu kao dizajnerke godinama svedoče jeste to da “žene, bez obzira na životna ubeđenja, lična viđenja i stavove, vrlo lako pronalaze zajednički jezik kada se radi o modi i odevanju. Moda kao umetnost ima snagu da spaja sve različitosti i mišljenja, te je upravo to njena najveća vrednost”.

Kaftan studio preporučuje da pogledate prelepe manekenke Nataliju Denić i Snežanu Gašić pred objektivom najboljeg BH modnog fotografa Edvina Kalića, pri tom kao soundtrack da poslušate i pesmu “Sisters Are Doin’ It For Themselves” by Eurythmics and Aretha Franklin.

Dizajn i Art direkcija: Kaftan studio

Direktor Fotografije: Edvin Kalić

Models Sisters: Natalija Denić & Snežana Gašić

Hair style sister: Meliha H. Višća

Make Up sister: Maja K. Talović

Najnovije