Kako izgleda haljina za čije kreiranje je trebalo 3000 sati

Dizajner Michael Cinco je napravio neverovatnu haljinu koja na prvi pogled oduzima dah.

Aishwarya Rai Bachchan je na filmskom festivalu u Kanu opet pokazala kako se dominira na crvenom tepihu. Nakon što je prošle godine na istom mestu nosila haljinu u kojoj je izgledala poput prave princeze iz bajke, ove godine je premašila i svoje postavljene granice za stajling. U haljini Michaela Cinca, bolivudska zvezda je izgledala zanosno i nestvarno dobro.

“Haljina je kreirana kako bi reflektovala neopipljiv san metamorfoze leptira”, rekao je dizajner za Harper’s Bazaar. Na haljini nije štedeo na detaljima, što dokazuje i činjenica da je cela prekrivena Swarovski kristalima. Kreirana je od ljubičastog, plavog i crvenog konca i ima dugačak šlep od 6 metara koji imitira “izlazak leptira iz lutke”, dok je silueta prilagođena telu glumice. Timu je bilo potrebno oko 3 hiljade sati za njeno pravljenje, što bi značilo 125 dana neprestanog i dan-noćnog rada. Haljina je inače prvenstveno kreirana za Swarovski izložbu, ali je glumica uspela da je učini apsolutno svojom.

“Blisko smo radili sa Aishwaryom i njenim timom kako bi kreirali savršenu veličinu i uneli nekoliko promena koje su učinile da joj stoji kao salivena”, otkrio je dizajner.

Kako je ovo druga godina saradnje Michaela Cinca i Aishwarye, koja je i glumici i dizajneru donela neverovatno mnogo pažnje, sigurni smo da je ovo pravi duo iz snova. Već sada razmišljamo kakvu će haljinu nositi sledeće godine...

V.R.

foto: profimedia, Michael Cinco

 

Pročitajte još

Pročitaj još