Kat Von D lansira vegansku liniju obuće

Kat Von D dizajniranje nije uopšte strano, prvenstveno jer je do sada svako pakovanje za njene makeup proizvode sama kreirala. A sada će beauty mogul svom rezimeu dodati još jednu kreativnu ulogu – dizajnera obuće.

Poznato je da je Kat Von D veliki aktivista za životinje, kao i da je svaki proizvod iz njene beauty kolekcije u potpunosti veganski, pa će i nova kolekcija obuće biti ista takva. Luksuzna linija će u ponudi imati visoko kvalitetne proizvode koji će se prodavati po pristupačnim cenama. Kao dugogodišnjem veganu, Kat je jasno da je na tržištu jako teško naći kvalitetnu odeću koja nije napravljena od materijala životinjskog porekla. “Znam da je teško pronaći baš kvalitetnu obuću koja nije napravljena od pravog krzna, kože ili lepka, a da je pristupačna”, napisala je na svom Instagram profilu, objavljujući da će uskoro početi sa dizajniranjem obuće.

Njena kolekcija se kreira u Firenci i iako neki modeli izgledaju kao da su napravljeni od kože – to je samo iluzija. Materijali su napravljeni od pečuraka i ananasa, a kako kaže Kat biće jednako lepi, pa čak i lepše od obuće od prave kože. Nova kolekcija će se sastojati od 28 različitih stilova, od ‘gothic’ estetike i čizama sa visokom štiklom, do baletanki, patika, sandala, slip-on cipela i tako dalje. Kao što je i očekivano, obuća če imati unikatne detalje poput kosturskih glava i držača za ruževe (originalno, zar ne?!), dok će nekoliko njih biti i unisex.

Još uvek nije određeno kada će zvanično biti predstavljena kolekcija, a mi se nadamo da će u skorije vreme!

foto: Instagram/@vondshoes

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još