Le Vian slavi 20. godišnjicu čokoladnih dijamanata kapsula kolekcijom

Rihanna, Madonna, Jennifer Lopez i Taylor Swift nosile su čokoladne dijamante sa zaštitnim znakom brenda.

Od crvenog tepiha do večernjih izlazaka dijamanti su - kako to Marilyn Monroe vešto kaže – najbolji prijatelji devojka. S takvom logikom, neki od najređih dijamanata na svetu obavezno će privući bazu najboljih VIP prijatelja – mislimo na Rihannu, Jennifer Lopez, Taylor Swift, Madonnu i još mnogo drugih poznatih dama.

Le Vian slavi 20 godina svog Chocolate Diamonds - dijamanta fantastične smeđe boje koji nije previše tamne ili svetle nijanse i koji je krasio Rihannin vrat na dodeli nagrada Grammy 2018, a JLo se pojavila na naslovnici Harper's BAZAAR-a.

Brend je prvi put predstavio Chocolate Diamonds 2000. godine, kolekcijom "Chocolate and vanilla diamond" i od tada je evoluirao izgled kako bi uključio svoje najnovije kreacije čokoladnih i nude dijamanata. Bogata istorija Le Vian-a u svetu finih nakita može se pratiti sve od 1746. godine, kada je Shah osvajao Indiju, i izabrao porodicu LeVian za čuvanje kraljevskih dragulja - uključujući i dijamant Koh-i-Noor, koji je trenutno smešten u krunu kraljevske londonske porodice.

Ne čudi što je porodica LeVian sada vodeći isporučilac jednog od najređih dijamanata na svetu, imajući u vidu njihovo duboko razumevanje najfinijih dragulja na svetu, tokom više generacija.

U prošloj godini nije pronađeno više od 100 čokoladnih dijamanata većih od 1,5 karata, a s obzirom na zatvaranje australijskog rudnika  Argyle, vodećeg izvora čokoladnih i ružičastih dijamanata, očekuje se da će taj broj znatno opadati, što čini Rihannine omiljene komade sa crvenog tepiha retkim i vrlo vrednim.

Le Vian u znak proslave 20. godišnjice, lansira kapsula kolekciju prstenja sa vrednim dijalamtima. Dostupni su za kupovinu u odabranim prodavnicama.

M.L.

harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još