Luksuz na novom nivou: Gucci predstavio prvu kolekciju visokog nakita


Nova kolekcija nazvana “Hortus Delicaiarum”, nastala je pod uticajem raznobojne i raznolike vizije Alessandra Michelea, a čine je preko 200 različitih komada nakita.

Inspirisana je interpretacijom mitskih bašti Edena, Arkadije i Ksanadua, ali i organskim bojama i simbolima prirode.

Kroz liniju se provlače tri teme: večna ljubav, životinjsko carstvo i usamljenost. Posebno se ističe nakit sa motivima tigra, lava i “beskonačne” zmije koja sama sebi jede rep, kao i upotrebljeno drago kamenje koje zaustavlja dah: roze i plavi safiri, beli dijamanti, žuti berili , topaz u boji meda, perlescentni opali i sjajni akvamarin – između ostalih detalja. Prema dizajneru, drago kamenje je namerno mešano kako bi se reflektovao duh nesavršenosti, zbog čehga je kreiran osećaj “nespojive simetrije”.

U kolekciji je takođe spojeno i više istorijskih umetničkih stilova poput rokoka i baroka kako bi se dodatno istakao osećaj lukusza i rafinisanosti u svakom brošu, ogrlici i prstenu. Linija nakita nije samo odavanje počasti bogatoj istoriji Gucci kuće, već i bezgraničnoj maksimalističkoj estetici i inovativnosti kreativnog direktora.

V.R.

foto: Gucci

Pročitajte još

Pročitaj još