LVMH kupuje Tiffany & Co. za 16,2 milijarde dolara

Mala plava kutija upravo je postala najveća kupovina kompanije LVMH do sada.     

LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton upravo je kupio Tiffany & Co. za rekordnih 16,2 milijarde dolara - što je najveći posao ikada napravljen u luksuznom sektoru. Najava dolazi posle nedelja iščekivanja, pošto su dve kompanije prvi put potvrdile da su u pregovorima tokom oktobra.     

Luksuzni brend nakita Tiffany & Co. pod vodstvom LVMH-a, pridružiće se drugim kultnim brendovima koji su već stečeni poput kuća Dior, Givenchy i Fendi.

Kupovina jednog od najpoznatijih američkih draguljara povećava status LVMH-a u Sjedinjenim Državama, učvršćujući uporište na američkom tržištu luksuza. Tiffany & Co. je takođe najnoviji američki luksuzni brend koji ulazi u redove francuske multinacionalne kompanije za luksuznu robu koja je već stekla ikone modnih kuća uključujući Dior, Givenchy i Fendi. Analitičari sumnjaju da bi rekordna kupovina mogla uticati na druge velike ponude između brendova, jer se kompanije pripremaju da se nadmeću za prevlast u svetu kojim vladaju luksuzni konglomerati, piše The New York Times.

„Imamo ogromno poštovanje i divljenje prema brendu Tiffany i nameravamo da razvijemo ovaj dragulj sa istom predanošću i posvećenošću koju smo primenili prema svakom našem maison-u “, rekao je predsednik LVMH-a i izvršni direktor Bernard Arnault.

"Kao deo LVMH grupe, Tiffany će dostići nove visine, koristeći svoju izvanrednu stručnost, neuporedivu zanatsku spremu i snažne kulturne vrednosti."

Pročitajte još

Pročitaj još