Marc Jacobs relansira čuvenu “Grunge” kolekciju

Unapređeni stajlinzi devedesetih se vraćaju u novoj resort kolekciji.

Dizajner Marc Jacobs je zvanično otkrio da za svoju resort 2019 kolekciju inspiraciju pronalazi u svojoj arhivi. Ipak, umesto da kreira potpuno novu liniju, dizajner će ponovo lansirati “Grunge” kolekciju iz proleće/leto 1993 sezone za Perry Ellis. Poznata kolekcija je inače debitovala na njujorškoj nedelji mode 1992. godine.

Kompletnih 26 stajlinga iz kolekcije je kopirano i replicirano u potpunosti. Originalni printovi i materijali su zadržani, kao i obuća, nakit i aksesoari. Prošla kolekcija je isticala najveće trendove devedesetih, a između ostalih i pletene kape, flanelske košulje i “combat” cipele. Nova kolekcija je dobila naziv “Redux”, a prvi pogled na nju je nedavno predstavljen u lookbooku fotografisanom od strane Juergena Tellera.

Važno je napomenuti da je dizajner dobio negativne kritike za “grunge” reviju, nakon čega je otpušten sa mesta kreativnog direktora za žensku liniju brenda Perry Ellis. Nakon toga se udružio sa biznis partnerom Robertom Duffyjem i osnovao Marc Jacobs International kompaniju, da bi nakon toga postao kreativni direktor kuće Louis Vuitton u kojoj je bio 16 godina.

Nova kolekcija “Redux/Grunge” resort 2019 će se prodavati online od 15. novembra, a do tad pogledajte kako izgleda u našoj galeriji.

foto: Juergen Teller

Pročitajte još

Pročitaj još