Mary Katrantzou pre-fall 2017 kolekcija

Grčka dizajnerka je ostavila sve bez daha svojom novom raznobojnom pre-fall kolekcijom.

Za kreiranje nove kolekcije, dizajnerka je bila inspirisana špilom karata, odnosno dezenom koji svaka karta ima na svojoj poleđini. Svestrani dizajn odeće je, kako kaže Mary, “baziran na dezenu sa poleđine karata, koji mnogi ni ne primećuju, a koji je toliko raznolik i čudesan kada počnete da ga izučavate”. Ova kolekcija je još jedan dokaz velike kreativnosti i mogućnosti da spoji nespojivo.

Fasciniranost različitim oblicima i bojama dominira kroz svaki njen rad. Katrantzou ostaje lojalna njenim grčkim korenima, kombinujući antički vajb sa nadrealnim geometrijskim i psihodeličnim formama, koji rezultuju zabavnim dizajnima savršenim za leto i ranu jesen. Kada je reč o materijalima, u kolekciji su zastupljeni različiti materijali – od lagane svile i šifona savršenih za letnje dane, do tvida za hladnije jesenje dane. Lisičje krzno, obojeno u vedre, energične boje, savršen su aksesoar za formalne prilike.

Generalno je ovo jedinstvena kolekcija koja savršeno opisuje specifični stil dizajniranja Mary Katrantzou. Svaki odevni komad je svestran i može biti elegantan ili veoma šik, u zavisnosti od toga sa čime ga iskombinujete.

Foto: Mary Katrantzou

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još