Max Mara vraća čuveni “Glamis” kaput

Italijanska modna kuća će uskoro vratiti popularni crveni kaput koji je aktuelan bio 2013. godine.

Nakon što ga je na važnom događaju nosila američka političarka Nancy Pelosi, kaput cigla-crvene boje je postao viralan, a mnogi su se pitali iz kojeg brenda dolazi i gde se može nabaviti. Čak je u ovu priču bio uključen i poznati režiser Berry Jenkins: “Da li je neko prepoznato brend kaputa koji Nency nosi? Čekao sam neko vrme da bih postavio ovo bitanje zbog ozbiljnosti situacije, ali... Boja je savršena i mislim da svi treba da znamo odgovor” – napisao je na svom Twitter profilu. 

Max Mara je zatim nakon dva dana otkrila da je “Vatreni kaput” njihov, ali i da se kaput prodavao ne tako davne 2013. godine. Međutim, kako je pažnja za ovim kaputom dostigla velike mere, italijanska kuća je odlučila da ga ponovo predstavi 2019. godine i to u nekoliko različitih nijansi, uključujući i ovu prelepu crveno-narandžastu.

“Vatreni kaput ima ovalnu siluetu sa visokom kragnom – što je vrlo ženstveno – ali su ramena i rukavi oštro skrojeni, što mu daje strukturu. Kontrast između muževnog i ženstvenog stila mu daje moderan izgled. Kaput je dizajniran pre skoro 6 godina, ali dobar kaput je životni saputnik, pa bi trebalo da bude bezvremenog kroja. Gospođa Pelosi je nosila ovaj kaput na predsedničkoj inauguraciji 2013. godine i još jedanput ove godine, pa je očigledno da za nju ima poseban značaj. Između kaputa i osobe se razvija posebna veza kao ni sa jednim drugim odevnim komadom iz garderobera, a Max Mara kaputi su mnogo više od samo “odeće”. Oni predstavljaju dugoročne vrednosti, projektuju ličnu snagu i glamur. Mogu da zamislim zašto je gđa Pelosi odlučila da ga nosi u ovom važnom trenutku i počastvovan sam zbog toga”, napisao je kreativni direktor Ian Griffiths.

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još