Modni detalj leta sa sobom nosi i nekoliko rizika

 

Trend koji su postavili poznati supermodeli današnjice, koliko je moderan, toliko i nije bezbedan za nošenje.

Naočare za sunce u stilu Matrixa, koje odlikuje mali četvrtasti ram, prema doktorima nisu bezbedne za nošenje zbog jednostavnog razloga: zbog njihove sitne veličine, štetna zračenja i svetlost dopiru do oka vrlo lako, što nikako nije dobro za vid, ali ni za kožu u predelu očiju. Za razliku od njih, velike naočare (iza kojih su se nekada zvezde ‘skrivale’) su mnogo bolje i sigurnije kada je u pitanju zdravlje.

Dr Pandit je to objasnio ovako: “Oba UVA i UV zračenja mogu da dopru do oka vrlo lako, što može izazvati različite tipove štešte poput slabljenja ili potpunog gubitka vida, razvijanje katarakte i izraslina na površini oka.” Da biste izbegli bilo koji problem sa očima, najbolje je nošenje velikih ramova koji pokrivaju veću površinu, kao i kupovina proverenih brendova koji će vas zaštititi od UV zračenja.

Ukoliko vam se ovaj trend baš svideo i nemate nameru da vaše nove “Matrix” naočare zamenite velikim prošlogodišnjim modelom, imamo ideju – nosite ih unutra kao ultra chic modni detalj!

V.R.

foto: Instagram/@kendalljenner

Pročitajte još

Pročitaj još