Nakit inspisan snagom lava: noviteti u Chanel Sous le Signe du Lion kolekciji

Modna kuća Chanel je predstavila osam prelepih komada nakita u prepoznatljivoj “Sous le Signe du Lion” kolekciji, čiji je glavni motiv venecijski lav.

“19. avgust je datum mog rođendana. Rodila sam se u znaku Lava i kao takva, koristim svoje kandže da bih se odbranila od ljudi koji mi žele loše, ali verujte mi, više patim kada ogrebem nekog, nego kada sam ja izgrebana”, rekla je Gabrielle Coco Chanel. Lav je takođe simbol njenog omiljenog grada Venecije i njegov zaštitnik, što se najjasnije vidi na Trgu Svetog Marka na kojem se nalazi bronzana statua lava sa krilima. U njenom stanu u Parizu, takođe se može videti veliki broj skulptura i detalja sa motivom lava, koji su dekorisali taj moderni prostor. Svi fanovi i ljubitelji brenda znaju koliki značaj ima ova životinja, pa je sasvim logično da se pronađe na mnogobrojnim odevnim komadima i nakitu.

Ove godine je otkriveno novo poglavlje u “Sous le Signe du Lion” kolekciji nakita. Inspirisan čuvenim lavom iz Venecije, lapis plavi i astralno beli medaljoni ukrašavaju nakit od 18-karatnog žutog i belog zlata. Svaki komad je pravi umetnički rad, sa dijamantima koji ukrašavaju grivu ili oči lava. Pogledajte kako izgledaju noviteti.

V.R.

foto: Chanel

Pročitajte još

Pročitaj još