Harper's Bazaar Srbija

Nova kolekcija Balenciaga će biti predstavljena u obliku video igre

Balenciaga će 6. decembra predstaviti Afterwold: The Age of Tommorow, video igru koja se odvija 2031. godine i kroz koju će biti predstavljena nova kolekcija Demne Gvasalie za jesen 2021. godine.

Ova alegorijska „avantura“ sastoji se od scena i likova stvorenih najnovijom tehnologijom u video igrama, dok će, prema francuskoj kući, Afterwold oboriti rekord „najvećeg trodimenzionalnog video projekta ikada“.

Ova neobična prezentacija nova je alternativa Gvasalie, koji je na poslednjoj pariskoj Nedelji mode dobio odlične kritike, predstavljajući modni film posvećen pesmi Corey Hart “I’m wearing sunglasses at night” sa kreacijama iz kolekcije pojavljivanjem na mračnim ulicama Pariza.

„Heroj će se kretati perifernim zonama, dok će ga motivisati razni zadaci“, objasnio je predstavnik Balenciage. „Afterwold je inspirisan mitskom prošlošću i fantastičnom budućnošću sa vanvremenskim arhetipovima i slikama. Tema Balenciage za jesen 2021. je sudbina čovečanstva kroz interaktivno putovanje.“

U stvari, igrači mogu nadmašiti Afterworld ako pobede u igri. „(Nagrada) je prava vežba disanja koja se odvija u virtuelnoj utopiji. Na kraju se junak transformiše u „Master of The Two Worlds“ objašnjava kuća pozivajući se na arhetipske junake američkog akademika Josepha Campbella.

Gvasalia, koji je poznat po svom alternativnom razmišljanju, najavio je da će svoje kolekcije predstaviti tokom pariske Nedelje mode, a osnovne kolekcije svakog juna i decembra.

Uprkos činjenici da Gvasalia nije udaljen od spektakularnih revija zbog pandemije, planira da napravi sledeću reviju za povratak Balenciage u svet visoke mode u julu, uvek sa ciljem da iznenadi svakim svojim projektom. “Moda je postala vrlo predvidljiva. Ja lično želim da pokušam da radim stvari drugačije”, rekao je.

Pogledajte najavu Afterworld: The Age of Tommorow.

Najnovije