Održiva moda i aksesoari: Prada od 2021 koristi samo reciklirani najlon

“Re-Nylon”

Luksuzna modna kuća Prada je oduvek bila popularna po njenim čuvenim kreacijama od najlona. Tokom prethodnih nekoliko godina ovaj element je postao sinonim za stil modne kuće, naročito nakon linije “Linea Rossa” iz 2017. godine. Brend sa najlonom radi još od 1984. godine, a materijal je dospeo svuda – od torbi do odeće. Nedavno je predstavljen novi plan koji pravi veliku promenu.

Kao deo nove održive inicijative, Prada od 2021. kreće u “misiju” korišćenja isključivo recikliranog najlona, a deo toga započinje novom kolekcijom “Re-Nylon”. “Ovo je masivno smanjivanje najlona i veliki uticaj u smislu održivosti”, istakao je predsednik marketinga i komunikacije brenda, dodajući da se nada da će i ostali brendovi preći na ovakav ili sličan pristup stvaranja.

Nova “Re-Nylon” linija će se sastojati iz odabranih komada kreiranih od reciklirane plastike, među kojima su dva ranca, jedna torba koja se nosi preko ramena, kaiš-torba i mnoge druge – sve kreirane od Econyla. Novi održivi materijal je napravljen kroz transformisanje plastike iz okeana (poput mreža i tekstilnih vlakana) u upotrebljive materijale. Ostaje da vidimo koliko će ova održiva inicijativa uticati na luksuzni brend, ali jedno je sigurno – održivost je sada važnija nego ikada pre. Bravo za modnu kuću Prada!

V.R.

foto: harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još