Olivier Rousteing ponovo pokreće Balmain couture liniju

Visoka moda se vraća u poznatu modnu kuću.

Lista stvari koje je Olivier Rousteing postigao, tokom njegove karijere u modnoj kući Balmain je prilično dugačka i značajna: od visokoprofilnih saradnji sa H&M i Victoria’s Secret, dominiranja Instagramom, dobijanja titule jednog od najpoznatijeg dizajnera na svetu, do otvaranja butika u Los Anđelesu i makeup kolekcije za L’Oreal. Novi korak je malo drugačiji odnosu na prethodne, ali će sigurno doneti još veći uspeh modnoj kući.

Dizajner je otkrio da će uskoro “vratiti pariski DNK” brenda oživljavanjem couture linije, koju Balmain nije predstavljao još od januara 2003. godine, usled bankrota. Očekuje se da će se kuća pojaviti na couture kalendaru već sledećeg januara, zajedno sa brendovima poput Chanel i Dior. Međutim, još ništa nije zvanično otkriveno, niti potvrđeno.

Vesti o pokretanju couture linije ipak nisu “nikle” ni od kuda: u januari je Balmain lansirao večernju capusule kolekciju nazvanu “44 François Premier” – po ulici u Parizu u kome se nalazio originalni couture atelje Pierrea Balmaina. “Kako se i dalje nastavlja impresivni porast popularnosti Balmain modne kuće, kao i potražnja za komadima namenjenim za crveni tepih, shvatio sam da se jednim malim delom mogu fokusirati na jedinstvenu istoriju koju je Pierre Balmain ostavio sa nama”, rekao je dizajner, dodajući da je rad na couture kolekciji poput nekog “čišćenja palete”. “ To je šansa da se vratimo na same početke kuće, sa jedinim ciljem da kreiramo jedinstvene i izvanredne komade koji se u potpunosti razlikuju od pritiska revija i editorijala.”

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još