Otkrivene najpopularnije patike u 2019. godini

Koji brend se može pohvaliti najpopularnijim dizajnom patika?

Živimo u vremenu u kome je sportski stil preuzeo skoro sve modne trendove, a patike važe za tip obuće koji se može nositi svuda. Zbog popularnosti ovog stila sve više modnih kuća uključuje patike u svoje kolekcije, pa tako u kolekcijama visoke mode možemo videti luksuznu verziju patika – što je nekada bilo nezamislivo. Zajedno sa ovim stilom se vraćaju i devedesete koje i dan danas imaju veliki uticaj na svaki deo mode.

Nedavna istraživanja SEMrush kompanije, koja se bavi analitikom i marketingom, otkrila su popularnost određenih brendova koji imaju vrlo uspešne kolekcije patika. Na prvom mestu se, iznenađujuće, pronašla modna kuća Balenciaga čije su patike u ovoj godini preko 170.250 puta pretraživane u različitim pretraživačima. Iza nje su se našli sportski gigati Nike, Puma i adidas.

Balenciaga je do ovakvog uspeha došla najviše zahvaljujući Track modelom patika koje su predstavljene u tri nijanse i bile jedne od najpopularnijih modela obuće na njujorškoj nedelji mode. Pored najviše traženih patika, SEMrush je takođe istakao i najpopularnije saradnje među kojima je na prvom mestu bila kolaborativna kolekcija patika Virgila Abloha, tj. Off-White brenda sa Nike-om (110 hiljada), na drugom adidas x Game of Thrones, trećem Fear of God x Nike i na četvrtom Alexander Wang x adidas.

Čestitamo!

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još