Prekretnica za modnu kuću Gucci: kreacije bez pravog krzna od 2018. godine

CEO modne kuće, Marco Bizzarri je na Univerzitetu mode u Londonu otkrio ovu veliku vest koja je propraćena gromoglasnim aplauzom.

Armani, Hugo Boss, Yoox-Net-A-Porter su samo neki od brendova koji su prestali da koriste pravo krzno u svojim modnim kolekcijama. Takođe treba napomenuti da je Stella McCartney među prvim dizajnerima koja ne koristi krzno i koja se bori protiv “okrutne mode”.

“Biti društveno odgovoran je jedna od najbitnijih vrednosti Gucci modne kuće, a mi ćemo nastaviti da se krećemo ka boljem radi zaštite okoline i životinja”, rekao je Bizzarri. Za Gucci je ovo velika promena, jer je do sada modna kuća koristila krzno za jakne, kapute, mantile, detalje na odeći pa čak i obuću.

Odeća koja je do sada kreirana sa pravim krznom će biti prodata na aukciji, dok će sav novac otići u fondacije za pomoć životinjama.

Međutim, Gucci će i dalje nastaviti sa korišćenjem prave kože, što je CEO brenda obrazložio na sledeći način: “Govorite mi da prestanemo sa korišćenjem kože, a to znači da moramo da otpustimo preko hiljadu zaposlenih”. Kasnije je ipak rekao da su zainteresovani za “in vitro” ili veštački napravljenu kožu koja neće uticati na život životinja, a koja će pružiti veći i čak bolji kvalitet predmeta koji se budu od nje pravili.

Bravo Gucci!

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još