Prirodna lepota islandskih pejzaža u Alexander McQueen jesenjoj kampanji

Modna kuća ostaje verna svojim simboličnim kodovima i konceptualnom estetikom u novoj jesenjoj kampanji, koja kanališe dualitet, kontraste i misteriju. Alexander McQueen se zaputio na Island za snimanje kampanje, ali istovremeno isticanje prirodnih lepota pejzaža.

Kampanju je fotorafisao britanski fotograf Jamie Hawkesworth, čije fotografije podsećaju na arhivske i dokumentovane slike. Ispred njegovog objektiva je pozirala Rianne Van Rompaey, holandska manekenka, koju smo mogli da vidimo i na reviji brenda.

Odabir mesta za kampanju ima nekoliko značenja za brend. Prvi je jer se Island nalazi paralelno sa pejzažima Kornvala, koji su inspirisali kreiranje jesenje kolekcije. Drugi je je upotreba kontradiktornosti. Crno bele fotografije se igraju sa svetlošću, uslikane su u prirodnoj magli na plaži sa crnim peskom ili na vodopadima, dok su druge fotografije kampanje napravljene u unutrašnjosti studija, sa toplim bojama.

Generalno kampanja izgleda fenomenalno, originalno i predstavlja najlepše komade iz jesen/zima kolekcije modne kuće Alexander McQueen.

Foto: Alexander McQueen

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još