Harper's Bazaar Srbija

Prošiveni kaputi i maskirni print: preispitivanje engleskih klasika u kolekciji Burberry Pre-Fall 2021

Riccardo Tisci istražuje britanski stil.

Riccardo Tisci je navikao da bude u modnoj opoziciji. Kažu da je na intervjuu za posao u Givenchyju jedini koji nije nikada spomenuo ime Audrey Hepburn (večita ikona i muza kuće) – i uglavnom zahvaljujući tome, dobio posao.

Dakle, kao što pokazuje praksa, ova taktika može biti vrlo korisna. Takođe je odlučio da se toga pridržava u novoj kolekciji Burberry Pre-Fall 2021: dok većina dizajnera vežba preispitivanje odeće za kuću, on preuzima stvari za aktivnosti na otvorenom. I ovo je vrlo ispravna odluka za nekoliko indikatora odjednom. Prvo, ovo je jedan ili drugi važan put za Burberry. Klasični engleski kaputi su njihova jača strana. Ko nikada nije čuo za njihove kapute? Pojavili su se i u novoj sezoni – ali ažurirani i promišljeni: u lakonskoj predimenzioniranoj verziji i sa krznom i visokim prorezima.

Još jedan siguran znak „ispravnog“ engleskog stila su prošiveni kaputi koje Njeno Veličanstvo toliko voli. Ovde su stekli oblik asimetričnih prsluka i gracioznih ogrtača. Uostalom, ovo je naš voljeni poznati Riccardo Tisci, kakvog poznajemo već dugi niz godina.

Mnogo je aluzija na temu subkultura i ulične mode (kape, parke, bomber jakne), neočekivanih akcenata u boji koji naglašavaju uopšte monohromatski look, dok svetli apstraktni otisci i linearne izdužene siluete dodaju krajnji začin čitavoj priči. Tu su takođe – izrezi na najneočekivanijim mestima (na pantalonama, duksevima) i neke impresivne večernje haljine koje traže crveni tepih (nadamo se da će biti nastavljeni ove godine).

Najnovije