Harper's Bazaar Srbija

Razočarali: 7 izdanja sa zatvaranja Kana o kojima se priča (ali ne na dobar način)

Koliko smo ih veličali (sa razlogom) na početku, toliko sada zaista nemamo razlog za to.

Najbolje se  čuva za kraj, to je bila opšte poznata stvar kada je u pitanju ovaj čuveni filmski festival, koji se održao 74 put po redu na francuskoj rivijeri.

Međutim, sada to nije bio slučaj, reklo bi se da se za kraj čuvalo najgore. Naime, zvanice su se mahom vodile parolom “više je više”, a one koje su pokušale sa formulom “manje je više” takođe nisu prošle bolje.

Tokom završne večeri festivala (17. jula) za modnu jednačinu “manje je više” opredelile su se Sharon Stone i Tilda Swinton. 

Obe glumice igrale su na sigurno po pitanju klasike i neutralnih tonova, ali su uspele da izgledaju već viđeno, pa čak i jeftino.

Ostali, što uključuje i glavnog sudiju žirija – američkog režisera Spike Lee-ja, odlučili su da budu još odvažniji no što su bili u startu. Što se ispostavilo da zaista nije bila dobra ideja.

Nažalost, zvanice su nam tokom finalne večeri u Kanu dokazale da bez obzira što na sebi imate Dior haljinu koja košta hiljade dolara ili najnovije komade iz Schiaparelli kolekcije, o kojoj priča ceo svet, to baš ništa ne mora da znači u smislu dobrog ukusa i izgleda.

Foto: Profimedia

Najnovije