Harper's Bazaar Srbija

Sportmax – pre fall 2021 kolekcija je zanimljivo putovanje kroz vreme

Sportmax je otkrio kolekciju pre fall 2021 kojom odaje počast eri koja oličava ponovno rađanje „Roaring Twenties“.

Dvadesete godine prošlog veka u zapadnim društvima i zapadnoj kulturi bile su povezane sa snažnim ekonomskim, socijalnim i umetničkim razvojem (procvat džez muzike, flapper devojke, Art Deco), sa uticajima koji danas dosežu i ličnostima koje još uvek inspirišu.

Inspirisani ovom erom, Sportmax nas novom kolekcijom vodi na putovanje kroz vreme, od 1920. do 2021. godine, i podnosi savremeni predlog za redefinisanje bezbrižnih, oslobođenih, dinamičnih žena tog doba. Impresivna i jednostavna, kolekcija je posveta ikonama vremena poput glamurozne i egzotične Joséphine Baker, androgine Claude Cahun i kreativne Sonie Delaunay.

Fokus nove kolekcije je androgeni stil kaputa, dvoredne jakne sa zlatnim kopčama, kao i impresivno veštačko krzno. Pliš igra vodeću ulogu u kolekciji, a pronalazimo ga na raznim komadima poput haljina koje ističu telo, maksi košulja, udobnih pantalona u mekim proporcijama. Prisutna je trikotaža i teksas kaputi koji su obloženi tkaninom sa efektom somota.  

Poput trikotaže stvorene sa velikom prozirnošću, zamršeni dizajni motiva Art Deco odjekuju u celoj kolekciji. Animal otisak pojavljuje se na jaknama, čizmama, sandalama i kao postava prsluka. Boje su jasne: od senfa do crvene, od zelene do plave i od ljubičaste do žute i bordo.

harpersbazaar.gr

Najnovije