Svetska dizajnerska zvezda Roksanda Ilinčić dolazi u Beograd

Jun je u znaku mode i modnih jubileja. Najstarija srpska modna agencija, Modni studio Click nizom događaja proslavlja 25 godina svog postojanja.

Na radost pravih ljubitelja mode, a u čast proslave, revija svetski priznate dizajnerke Roksande Ilinčić održaće se u petak 24. juna na Belom dvoru. U organizaciji Modnog studija "Click" i Fonda NJ.K.V. Princeze Katarine Roksanda Ilinčić će predstaviti kolekciju za jesen/zimu 2016/17.

Ovaj jedinstveni modni događaj humanitarnog karaktera biće organizovan uz podršku Skupštine grada Beograda, a celokupan prihod sa ovog događaja odlazi u prilog odeljenja palijativne nege za decu obolelu od raka.

Dugo godina, tačnije još od 2003. beogradska publika s' nestrpljenjem iščekuje dolazak srpske dizajnerke iz Londona, Roksande Ilinčić u Beograd. Prošlo je tačno 13 godina kada je Roksanda imala svoju poslednju beogradsku reviju na 14. Belgrade Fashion Week-u. Od tada, njeni poklonici marljivo prate svaki njen korak i uspehe koje postiže na britanskoj i internacionalnoj modnoj sceni.

Ako se pitate ko sve nosi fantasičnu ženstvenu odeću s potpisom ove dizajnerke, odgovor na ovo pitanje je malo duži. Naime, maštovite kreacije Roksande Ilinčić opčinile su mnoge poznate ličnosti širom sveta, pa je odeća sa potpisom naše dizajnerke čest odabir za pojavljivanje slavnih glumica, pevačica, prvih dama i savremenih princeza, na crvenom tepihu ili važnim ceremonijama.

Kejt Midlton, Mišel Obama, Tilda Svinton, Kejt Blanšet, Lejdi Gaga, Amanda Sejfrid trajno su zarobljene prefinjenim glamurom srpske dizajnerke. Ipak, dizajnerka preferira i insistira da kaže kako ona oblači jake i snažne žene, a ne poznate ličnosti.

Kuriozitet je svakako i taj što će beogradska publika u petak videti Roksandinu kolekciju prikazanu na poslednjem London Fashion Week-u.

Inspirisana kultnim filmskim klasikom Noćni portir, kao i radom legendarne fotografkinje Debore Lu Turbevil, koja je svojevremeno stereotipna modna snimanja pretvorila u avangardnu umetnost, dizajnerka je kreirala sofisticirane, pomalo darkersko romantične siluete u boji burgundijskog vina, šljive, tirkiz, karamele…

Svila, krzno i bogata antilop koža, transponovane su u raskošne toalete koje nas vraćaju u 40-te i 50-te godine prošlog veka.

Haljine su definitivno Roksandin potpis. U eri kada je ženstvenost dobila potpuno pogrešnu formu, a estetika haljine jednu sasvim drugačiju dimenziju, Roksanda Ilinčić hrabro kreira sofisticirani i nepretenciozni glamur braneći pravo na autentičnost za koju modni kritičari kažu da je osvežavajuća i neprolazna.

No, da ne otkrivamo previše.

Glavni ciljevi obeležavanja ovog jubileja jesu želja da se moda vrati u muzeje i galerije, da se podsetimo nekih važnih projekata i ljudi koji su gradili specifičan imidž Click-a i da se moda shvati kao važna primenjena umetnost.

Ukoliko ste u prilici da svojim novčanim sredstvima pomognete ovaj humanitarni događaj možete kontaktirati Fondaciju Fonda NJ.K.V. Princeze Katarine i dobiti detaljne  informacije o svemu na Tel: 011 306 40 90  ili  Fax: 011 306 40 40

Pročitajte još

Pročitaj još