Zabranjena ljubavna priča u novom filmu Miu Miu Women's Tales

Miu Miu predstavlja svoj novi film iz serije Women's Tales, gde su svaki put učestvovale najzanimljivije rediteljke na svetu.

Ovog puta svoju priču je ispričala Isabel Sandoval, filipinska rediteljka, spisateljica, urednica, producentkinja i glumica iz Njujorka. 2019. postala je prva trans žena azijskog porekla u istoriji Filmskog festivala u Veneciji koja je predstavila svoj film. Rediteljka trenutno snima svoj četvrti igrani film Tropska gotika, koji je izabran za Berlinale talente na berlinskom Međunarodnom filmskom festivalu 2021. godine.

21. epizoda ciklusa zove se Shangri-La. Ovo je priča o zabranjenoj ljubavi u Kaliforniji tokom Velike depresije. Sama Sandoval igrala je glavnu ulogu u filmu. Junakinja se sastaje sa sveštenikom da mu prizna svoje grehe. Ali ispostavilo se da je ovo priznanje igra uloga. Žena razgovara sa ljubavnikom - belim Amerikancem, sa kojim su prisiljeni da sakriju romansu od znatiželjnih očiju, jer su takve veze u to vreme bile ilegalne. Govori o ljubavi, strasti i svojim tajnim željama.

Naziv „Shangri-La“ odnosi se na koncept raja na zemlji, izolovanog od ostatka sveta - ovo je vrsta raja koju heroina želi da pronađe. I pronalazi - u svetu svojih snova. „Bila sam zapanjena i počastvovana pozivom da režiram novu epizodu Miu Miu Women’s Tales; to mi je velika čast “, kaže Isabel Sandoval.

„Kostime vidim kao izraz potencijala glavnog junaka kao žene“, objašnjava Isabel, „kada sebe zamišljam kao ratnicu, princezu ili boginju.“

 

Pročitajte još

Pročitaj još