Emma Watson godinu dana neće snimati filmove

Ove godine, Emma Watson neće snimiti nijedan film. "Godinu dana ću pauzirati od glume kako bih mogla da se fokusiram na dve stvari. Moj lični razvoj je jedna od te dve stvari," ispričala je Emma u intervjuu za Paper magazine. Njena UN kampanja za prava žena, HeforShe, je druga.

Emmin "lični razvoj" podrazumeva proučavanje feministoče literature, kako sama objašnjava: "Sama sam sebi zadala zadatak da pročitam jednu knjigu nedeljno, kao i još jednu svakog meseca za književni klub. Puno čitam i učim sama. Razmatrala sam da upišem godinu dana studija, ali onda sam shvatila da puno učim tako što sam se spustila na zemlju i prosto razgovaram sa ljudima i čitam svoju literaturu, da sama mnogo učim. Želim da ostanem na tom putu. Puno ću čitati ove godine, a želim puno i da slušam."

Mnogi ljudi sa podozrivošću gledaju na zalaganja i aktivizam poznatih ličnosti, što za rezultat ima to da se poznate ličnosti osećaju kao da moraju da urade mnogo više kako bi dokazali da su im namere iskrene.

Emma kaže da se i ona tako oseća: "Kada sam sa mamom razgovarala o studijama, rekla mi je, 'Čini mi se da s tim želiš svima da dokažeš da si pametna. Ti trenutno puno učiš sama i veoma uživaš u tome. Možeš dokazati da ti je stalo i tako što ćeš provesti vreme slušajući ljude i razgovarajući sa što više ljudi, i tako što ćeš nastaviti da radiš to što radiš.' Ponekad zaista imam osećaj da moram da se dokazujem."

Ali njena želja za znanjem i uzbuđenje su iskreni: "Jako puno čitam i izlažem sebe mnogim novim idejama. Ponekad mi se čini kao da se hemijski procesi i struktura mog mozga prebrzo menjaju. Kao da jedva držim korak sa samom sobom. Ovo je za mene zaista zanimljiv period života. Ono što radim za UN veoma je jasno definisano, ali moji lični stavovi i mišljenje se još uvek oblikuju, zapravo. Biće ovo zanimljiv period."

Foto via harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još