Emma Watson je na Met Gala nosila recikliranu haljinu

U ponedeljak uveče, nakon Met Gala događaja, svi su pričali o kreaciji koju je nosila Emma Watson, i to ne samo zbog neobičnog izbora da nosi suknju preko pantalona. Njen outfit se sastojao iz crno belog korseta i crnih ukrojenih pantalona na koje je pričvršćen dugačak šlep. Pomenuta kreacija — koju potpisuju Calvin Klein i Eco Age — zapravo je napravljena od recikliranih plastičnih flaša.

"Plastika je jedan od najvećih zagađivača," napisala je Emma na Facebooku objašnjavajući svoj izbor modne kombinacije. "Biti u mogućnosti da ponovo upotrebimo taj otpad i od njega napravimo moju haljinu za ‪#‎MetGala‬ dokaz je moći koju kreativnost, tehnologija i moda mogu da imaju ako rade zajedno."

Svaki deo moje haljine je ekološki osvešćen," objašnjava ona. "Rajferšlusi su napravljeni od recikliranih materijala, korset je izvezen od organskog pamuka, a organska svila u postavi je napravljena po "najvišim ekološkim standardima." Ne samo da je haljina napravljena od recikliranih materijala, već ju je Emma osmislila tako da je moguće reciklirati je.

"Moja je namera da elemente haljine ponovo upotrebim u budućnosti. Pantalone mogu da se nose odvojeno, kao i korset, a šlep će poslužiti za neko naredno pojavljivanje na crvenom tepihu." Emma, upravo smo se zaljubili u tebe još više.

Foto via harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još