Emma Watson otvoreno o problemima sa samopouzdanjem

Emma Watson je u ovom trenutku svog života slika i prilika snažne mlade žene i zrelosti, ali to ne znači da je glatko došla do te tačke. Kao što mnogi od nas znaju, nesigurnosti, problemi sa prihvatanjem sopstvenog tela i sumnja u sebe sastavni su deo tinejdžerskih i ranih odraslih godina — tome dodajte neprestano praćenje svakog vašeg koraka i biće vam jasno zašto čak ni Emma Watson nije bila imuna na adolescentske muke.

U intervjuu za Esquire UK, glumica i aktivistkinja je otvoreno govorila o nedostatku samopouzdanja sa kojim se suočila u svojim ranim dvadesetim godinama:

"Ja, kao dvadesetjednogodišnjakinja, bila sam obuzeta nesigurnostima i samokritikom. Neki moji prijatelji i dalje jesu. Shvatila sam dan ne volim da me prijatelji fotografišu dok ne radim i zbog tog problema sam ušla u raspravu. Onda sam se zapitala, zašto mi to smeta? Zašto me to čini toliko nesigurnom? I shvatila sam da je to zato što nisam mogla da povežem sebe sa slikom sebe sa naslovnica tih magazina.

Kada bih uporedila sebe sa tim kako izgledam nakon što prođem kroz nanošenje makeupa i stajling, u svom uobičajenom životu… prosto… nisam uspevala da to dostignem. I pomislila sam, 'Ako se ja ovako osećam — a ja sam neko ko se nalazi na naslovnicama svih tih magazina — kako se bilo ko drugi nosi sa tim?' "

Watsonova dalje objašnjava promenu do koje dolazi sa odrastanjem i učenjem da prihvatiš i voliš sebe onakvog kakav si:

"Neverovatno je. Doći do toga da misliš: 'Oh, ja zapravo mogu da se snađem u sistemu koji je s*eban. Nisam ja problem, nego sistem. OK.' I, ironično, verovatno me je učinilo lepšom i samopouzdanijom to što više ne nosim sa sobom tu anksioznost."

Ako vam je falilo razloga da joj se divite, ovo bi trebalo da je dovoljno.

Foto via harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još