Girl Bosses - 10 žena koje inspirišu svojom dinamičnošću i stilom

Kao što verovatno već znate, mesec mart je u čitavom svetu posvećen ženama i ženskoj borbi za prava.

Tačnije, od 1910.godine, kada je predlog za obeležavanje tog dana prvi put predstavljen na Konferenciji žena socijalista u Kopenhagenu, pa sve do njegovog usvajanja 1975.godine od strane Ujedinjenih nacija, njegov značaj se nije toliko promenio – 110 godina kasnije, žene se i dalje bore za jednakost i pravdu, dok je pokret #MeToo postao jedna od najsnažnijih i najzvučnijih manifestacija solidarnosti u čitavom svetu.

Iako u današnje vreme veliki broj žena okupira važne pozicije, bilo da se radi o politici, svetu biznisa ili drugim važnim sektorima, neke stvari se nisu toliko promenile – o ženi će se i dalje suditi ne samo prema njenim sposobnostima i efikasnosti, već i prema njenom poreklu, bračnom statusu, manirima i odeći.

Stoga su moderne moćne žene svesne da se od njih ne zahteva samo da budu najbolje u svom poslu, već da se se odevaju “sa značenjem”: najkraće rečeno, one znaju da će postati uzori milionima širom sveta, te da je njihova misija višestruka.

U tom kontekstu, mnoge žene koje su trenutno u žiži javnosti i o kojima se često piše u međunarodnim medijima zbog njihovog dinamičnog prisustva na radnim mestima, pobrinule su se da svakom svojom pojavom pošalju važnu poruku ostatku ženske populacije – bilo da to čine svojim osmehom, frizurom, odevnom kombinacijom, nakitom ili obućom.

Izdvojili smo neke od najpoznatijih dinamičnih žena na planeti, koje koriste modnu diplomatiju sa velikim uspehom. Otkrijte ih u galeriji.

foto:harpersbazaar.gr

Pročitajte još

Pročitaj još