Kako se Gwyneth Paltrow suprotstavlja stresu

Jednostavni saveti za svaki dan koje koristi i sama glumica.

Čak i luksuzni način života koji imaju zvezde, ne može da prođe bez stresa. Međutim, svako od njih ima poseban režim sa kojim se bore protiv ove “napasti”, a Gwyneth nam je otkrila dve stvari koje lično njoj pomažu da smanji dozu stresa i generalno utiče na celokupno zdravlje. Prva stvar uključuje ideju “svesnog disanja” (fokusiranje na disanje) i kratke periode meditacije koja se može uglaviti i u onim danima kada imate mnogo obaveza.

“Moj fokus ove godine je da zaista pronađem načine da se vratim svom telu, zato što sam se godinama zadržavala samo ovde – u glavi”, otkrila je glumica. “Zaista verujem da kada se vratite svom telu, stvari počinju da se leče i tada možete da shvatite u čemu je problem. Zato pokušavam da meditiram svaki dan, čak i ako je to na dva minuta ili samo nekoliko dubokih udisaja-izdisaja u mojoj kancelariji. Ne mogu da vam objasnim koliko mi je svesno disanje promenilo život.” Zatim je nastavila da objašnjava da meditacija ne zahteva previše vremena – ponekad je dovoljno da se foksuirate na samo jedan udisaj i izdisaj i to će vam pomoći da se osećate mirnije.

“Deo ovog problema je što u današnjem svetu svi imamo previše obaveza, decu i tako dalje. I zato mislimo da je meditacija na drugom mestu, umesto na prvom.” Pored meditacije, Gwyneth je otkrila da je druga promena koju je uvela u svoj život vežbanje slabijim tempom. “Shvatila sam da mogu da procesuiram emocije i frustracije kroz kretanje tela, pa sam samo počela da šetam više – jednosatvno izađem napolje i šetam. To su dve promene koje sam nedavno napravila”, istakla je glumica.

Meditacija i šetnja – u tome je suština!

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još