Lady Gaga je govorila o svom mentalnom zdravlju

Iskreno priznanje Lady Gage!

Pored učešća u snimanju filma, pevačica je dala iskren intervju televizijskoj voditeljki Oprah Winfrey, u kom je govorila o doživljenom nasilju i svojim problemima sa mentalnim zdravljem.

Gaga je prvi put priznala da je više puta nanosila razne posekotine na svom telu. U psihologiji se to naziva tendencija ka samopovređivanju koja se javlja usled traume i neprihvatanja sebe. Devojka je svoju ličnu bol pokazala u pesmi „Shallow“, za koju je dobila Oscara kao najbolji soundtrack.

„Nisam lagala u tom trenutku. Više puta sam bila silovana kada sam imala 19 godina. Dugo godina moju karijeru pratio je bol zbog raznih stvari, ali preživela sam i nastavila da radim. Kada sam pogledala ovog Oscara, stvarno sam videla bol", priznala je zvezda.

Pored toga, Gaga je dodala da pati od stalnih bolova, ali sada se ne boji da kaže ljudima o svom problemu i nastavlja da veruje da će jednog dana sve uspeti.     

„Imam PTSP (post-traumatski stresni poremećaj). Imam hroničnu bol. Neuropatska trauma postala je sastavni deo mog života. Sada sam na lečenju, imam nekoliko lekara. Tako preživljavam. Ali znate šta, Oprah? Nastavila sam da napredujem. Želim da deca ili odrasli koji su prošli kroz ovo znaju da mogu i tako da napreduju, da mogu da žive i osvajaju svoje Oskare. Takođe bih volela da neko, kada se oseća spremnim za to, zatraži pomoć. Pozivam sve da ako vide nečiju patnju, priđu i kažu: "Hej, vidim vas. Vidim da patite. I tu sam. Ispričajte mi svoju priču."

M.L.

@ladygaga / instagram

Pročitajte još

Pročitaj još