Preminula poznata dizajnerka venčanica Amsale Aberra

Dizajnerka je bila poznata po svojim kreacijama za filmove i velika holivudska venčanja.

Jedna od najvećih holivudskih dizajnerki venčanica, Amsale Aberra, preminula je u 64. godini života. Aberrine dizajne su nosile najveće svetske zvezde, u filmu, ali i van ekrana. Dizajnerka je osnovala svoj istoimeni brend “Amsale” za venčanice i večernju odeću 1985. godine.

Od tada je dizajnirala veliki broj haljina, a među najpoznatijima su čuvena venčanica Julie Roberts iz filma “Odbegla mlada”, venčanica Kate Hudson iz “Something Borrowes”, a nosile su je i glumice iz serija “Grey’s Anatomy” i “Brothers & Sisters”. Takođe se njeni dizajni mogu videti i u filmovima “27 haljina” i “Američka pita” i “Mamurluk”. Van velikih ekrana je Aberra dizajnirala haljine za Jessicu Albu, Heidi Klum i Salmu Hayek.

“Amsale nije bila samo inspiracija kompanije, već neko ko je inspirisao i uticao na sve oko nje, svojom snagom, dobrotom i odmerenošću”, rekao je u izjavi CEO brenda Neil Brown. “Radeći rame uz rame, proveli smo 360 stepeni naših života zajedno i dobro sam poznavao njenu kreativnost i bezgraničnu dobrotu. Reči ne mogu opisati osećaj gubitka koji svi osećamo, ali nam je lakše zbog podrške koju je ceo tim dobio.”

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još