Salma Hayek otkriva svoje beauty tajne

Popularna glumica izgleda božanstveno u svojoj 50. godini života. Možda je u pitanju genetika, ali veliku igra i njen način nege celog tela, a naročito lica. Salma je samo za vas otkrila nekoliko svojih beauty “tajni” kojih se ona pridržava, a koji joj pomažu da izgleda tako dobro.

Make-up i parfem

“Ponekad nosim šminku, ali nikada kada vodim svoje dete u školu.” Od šminke voli senku u stiku iz njene kozmetičke i make-up linije Nuance Salma Hayek, u nijansi “Shimmered Bark”, i ruževe u “Blooming Red” i “Plum Wine” nijansama. “Oni su kao tretman za usne, ali u boji.” Puder uvek meša sa losionom kako bi napravila blažu varijantu koja se lakše razmazuje. Što se tiče parfema, trenutno koristi Charlotte Tilbuty “Scent of a Dream”.

Dijeta i fitnes

“Moj savet nikome neće pomoći, jer se prvo prejedem pogrešnih namirnica, a tek onda idem na dijetu.” Omiljena grickalica su joj kokice sa čili sosom. “Čili sos i limun stavljam bukvalno na sve – to je stvar Meksikanaca.” Omiljenih pića ima nekoliko: vino, tekila i šampanjac. Ponekad se bavi fitneso, a jogu obožava.

Kosa

“Više ne farbam kosu. Imam sedih oko ušiju i puštam ih. Ali verujem da ću se u jednom trenutku ofarbati.” Kosu tretira Nuance Salma Hayek maskom za bojenu kosu od sirovo meda. “Trudim se da ne perem kosu suviše često, a ovu masku koristim jednom nedeljno.” Tajna njene lepe kose: “Spavam sa svilenim turbanom na glavi i na taj način čuvam frizuru.”

Koža i telo

“Ujutru ne čistim lice sapunom i preparatom za čišćenje. Stavim malo ružine vodice, zatim hidratantu kremu i nikada ne koristim kremu za sunčanje, osim kada želim da se sunčam.” Za lice koristi ružinu vodu i Nuance Salma Hayek AM/PM Anti-Age Super kremu, koja se sastoji od kore tepezkohuite drveta. “Ova krema regeneriše kožu.” Takođe je priznala da još uvek nije stavljala botoks, filere, niti da je radila hemijski piling. “Ponekad pomislim da bi trebalo da uradim nešto od toga, ali nikad ne znam šta.”

Izvor: harpersbazaar.com

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još