Tajna dobrog i zdravog izgleda Halle Berry

Nedavno je poznata glumica postavila sliku na svoj Instagram profil sa raširenim rukama i naslovom “Ja kada neko spomene dolazak sa grickalicama.”

Nismo mogli da se ne iznenadimo da glumica voli da konzumira grickalice, a da opet izgleda tako dobro. Odlučili smo da saznamo njen način ishrane, ali i tajnu njenog odličnog izgleda u 50. godini.

1. Saznanje da ima dijabetes je promenilo njen način ishrane

Kada je saznala da boluje od dijabetesa sa 19 godina, morala je da napravi velike promene u svom životu kako bi svoje zdravlje održala pod kontrolom. Od tada ne konzumira prerađene šećere i hleb i drži se čiste i zdrave ishrane koja uključuje mnogo povrća i vode.

Njena ishrana se fokusira na hranu koja sadrži malo masti, šećera i prerađenih ugljenih hidrata, a njeni omiljeni obrok je grilovana tuna sa pire krompirom i lukom.

 

A post shared by Halle Berry (@halleberry) onJun 25, 2016 at 9:41am PDT

2. Izbegava slatko

Pošto zna kakvo dejstvo šećer ima na njeno zdravlje i kožu, izbegava ga u širokom luku. Kao alternativu koristi veštački zaslađivač.

3. Redovno konzumira proteinske šejkove koji joj daju energiju

Kada je zauzeta na setu, potrebno joj je nešto što će joj održavati energiju. Ne voli da drema, pa zato konzumira proteinske šejkove koji joj daju neverovatno mnogo energije.

4. Konstantno prati šta unosi u organizam

Halle je osoba koja dokazuje kako se lepo može stariti, ali je priznala da joj nije toliko lako kao pre. “Kako starim, veća mi je svest o tome šta jedem.”

 

A post shared by Halle Berry (@halleberry) onMay 15, 2016 at 2:35pm PDT

5. Vežba kad god ima vremena

“Nikada nisam vežbala sa teškim tegovima, osim ako je to bilo potrebno za filmsku ulogu. Samo radim kardio i vežbe koje uključuju moju telesnu težinu, jer ne želim da izgledam previše mišićavo”, rekla je Halle za jedan magazin. “Dijabetičar sam, pa je vežbanje način da nivo šećera održim pod kontrolom.”

 

A post shared by Halle Berry (@halleberry) onAug 30, 2016 at 11:55am PDT

Izvor: harpersbazaar.com
Foto: Instagram/@halleberry 

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još