Zvanične fotografije sa krštenja princa Archija

Vojvotkinja i vojvoda od Saseksa su krstili svoje prvo dete, a ovaj dan je obeležen lepim fotografijama iz Windsor zamka koje su podeljene na zvaničnoj Instagram stranici.

Fotografije je napravio Chris Allerton u Green Drawing sobi, a na njima možemo videti vojvodu i vojvotkinju sa sinom, princa Charlesa, vojvotkinju od Kornvela, majku Meghan Markle, Doriu Ragland i vojvodu i vojvotkinju od Kembridža. Na slikama su takođe i sestre princeze Diane, dama Sarah Mc-Corquodale i dama Jane Fellowes, a odluka da i njih dve budu tu sa porodicom je način da se oda počast majci princa Williama i Harryja.

Princ Archie je na krštenju bio obučen u ručno pravljenu repliku kraljevske haljine za krštenje koja se koristi u poslednjih 11 godina. Originalna haljina, kreirana od Honiton čipke i belog satena, prvi put je upotrebljena za vreme kraljice Victorije 1841. godine, a prva ju je nosila njena najstarija ćerka. Nosile su je mnoge buduće generacije, sve do 2004. godine kada je kraljica naredila da se napravi replika, kako bi se originalna haljina, usled starosti, ne bi oštetila, a tradicija nastavila.

V.R.

foto: Chris Allerton/profimedia

Pročitajte još

Pročitaj još