Gde kupiti klasični kaput od tvida

Sigurno ste već nabavili klasični trench mantil, buržoaski bež kaput, a možda čak i ultramoderni kožni kaput.

Sad kad su se svi klasici već lepo smestili u ormaru, verovatno želite nešto neobično. Takav kaput koji će prikupiti puno komplimenata i naterati prolaznike da se okrenu za vama. Čini se da znamo šta tražite. Vaša opcija je kaput od tvida.

Tvid je teksturna, dijagonalno tkana vunena tkanina poreklom iz Škotske i Irske. U prošlom veku Gabrielle Chanel proslavila je tvid širom sveta. Od ove tkanine je napravila svoj poznati blejzer i suknju, čineći tvid zauvek sinonimom za francuski šik. Istina, malo ljudi zna da su se pre toga od ove guste tkanine šili uglavnom muški kaputi - a ovo je još jedan element garderobe koji je sjajna Chanel pozajmljivala od muškaraca.

Stoga, pozivanjem da ove jeseni nosite kaput od tvida, zapravo vas vraćamo korenima, samim klasicima. Štaviše, takav klasik i dalje izgleda mnogo zanimljivije od već poznatog bež ili crnog kaputa od vune ili kašmira. Tekstura tvida dodaje oštrinu bilo kom izgledu, tako da će i najsmirenije boje na ovoj tkanini izgledati vrlo zanimljivo. Dokaz za to je sivo-crveni kaput Valentino, koji će se savršeno uklopiti uz čizme sa grubim đonom i čizmama sa gracioznim štiklama.

Varijante Gucci i Dolce & Gabbana direktno se odnose na iste Chanel blejzere: i u teksturi i u kroju. Pogodni su za one koji žele da investiraju u bezvremensku klasiku (koja se, kako kažu, može naslediti).

Međutim, kaputi od tvida ne moraju biti klasični i „dosadni“. Imaju pravo da budu smeli i u trendu. Na primer, poput plavog Marni prevelikog kaputa sa rubom (inače, jedan od ključnih trendova sezone).

Za vas smo u našoj galeriji prikupili najmodernije modele - sigurno će se naći nešto što će se svideti i pristalicama bezvremenske klasike i ljubiteljima avangardne mode.

foto:harpersbazaar.ru

Pročitajte još

Pročitaj još