#BAZAAR must-haves: bluze od organze

Elegancija dobija novi vibe.

Nekada korišćen isključivo za kreiranje večernjih haljina i retro haljina za maturu, materijal organza je u poslednjih nekoliko sezona doživeo veliki broj promena i unapređenja. Sada su nestala poređenja sa previše „detinjastim“ dizajnima i dizajneri su počeli da ga implementiraju u svoje kolekciju vidu ženstvenih i chic odevnih komada.

Sve je počelo od jesenje sezone 2018. godine, kada je modna kuća Prada u svojoj kolekciji predstavila čitav niz street wear komada u različitim nijansama: od plave do neon boja; u različitim kombinacijama sa pletivom i sa upadljivim printovima koji su kreirali sjajan kontrast. Ovaj korak su kasnije počeli da prave i ostali dizajneri, među kojima je i Rejina Pyo.

Iako se smatra pretežno materijalom za leto, ove jeseni će se u velikom broju nositi bluze od organze koje su ženstvene, elegantne i lake za kombinovanje u bilo kojem stilu. Za svakodnevni look se mogu nositi uz farmerke i combat čizme, za večernji – u kombinaciji sa drugim materijalima i teksturama poput suknji od velura, satenske slip haljine i sličnih drugih komada.

U nastavku vam otkrivamo naše favorite koje smo odabrali za ovu jesenju sezonu – pogledajte koji su, možda i vi pronađete vaš novi omiljeni odevni komad.

 

Pročitajte još

Pročitaj još