Manifeste 11: fenomenalni veganski butik odeće

Godine 2017., Maud i Judith Pouzin su otvorile novi multibrend butik sa ciljem da predstave sve veganske modne esencijale – od odeće i veša, do cipela i aksesoara.

Svaki komad je 100% vegan, što znači da se u njima ne nalaze nikakvi materijali životinjskog porekla. Koncept butika je jednostavan i može se objasniti u četiri reči: stil, vegan, odgovoran, odnosno eco-friendly i transparentan. U njemu se trenutno prodaju 25 brendova, od kojih su neki 100% vegan, a drugi ne - međutim sestre biraju isključivo vegan proizvode iz njihove ponude.

Dizajn butika je napravio “Studio Quetzal”, a francuska štampa je nakon otvaranja vrlo pozitivno reagovala na koncept Manifest-a 11. Butik se nalazi u “hipsterskom” kvartu u Parizu (11. arondisman), gde možete otići od utorka do subote između 11 i 19 sati.

Manifeste 11 je definitivno super koncept jer, pored toga što prodaju isključivo vegan stvari, Maud i Judith vode računa o funkcionisanju rada, što uključuje pažljivu potrošnju struje, skupljanje otpada i posebnom odabiru materijala koje koriste za pakovanje njihovih proizvoda, kao i o načinu odlaganja robe. One imaju ekološku svest i vrlo su inovativne.

M.H.

Pročitajte još

Pročitaj još