Prvi pogled na redizajnirani Celine butik u Njujorku

Dolazak Hedia Slimanea na mesto kreativnog direktora kuće Celine je definisao kraj jedne ere čuvene francuske modne kuće.

Prateći vrlo kritikovanu prvu kolekciju i veliku promenu logoa brenda, Slimane je debitovao još jednom promenom koja je istakla njegovu kreativnost: redizajniranim butikom u Njujorku.

Prostirući se na 500 kvadratnih metara, radnja na Madison Aveniji je najveći Celine butik na svetu. Detalji uključuju izbalansiran i ekspanzivan skulpturalni enterijer osvežen pločicama, konstruisanim sa sivim lavinim kamenjem. Zidovi i police su finišitani sa granitom u krem i nijansi đumbira, dok dodatni akcenti uključuju stubove napravljene od hrastovog drveta, betona i mesinga i zlatna ogledala. Kreirajući kontrast u prostoru koji je Slimane dizajnirao, komadi nameštaja se nalaze na posebnim delovima u butiku. Umetnine koje krase prostor su kreirane od strane modernih umetnika poput Jamesa Balmfortha, Josea Dabila, Elaine Cameron Weir i Oscara Tuazoa.

Ovo je prvi redizajnirani butik, nakon kojeg slede i radovi u ostalim radnjama širom sveta. Zvanične slike novog izgleda prostora pogledajte u galeriji.

V.R.

foto: Celine

Pročitajte još

Pročitaj još