Recite zbogom hiperpigmentaciji ovog leta

Recite zbogom hiperpigmentaciji ovog leta

Otkrivamo šta je to hiperpigmentacija, kako i zašto nastaje ali i liniju Vichy Liftactiv B3 proizvoda, kreiranu od strane stručnjaka kako bi vaše nezadovoljstvo što elegantnije pretvorili u savršen, ujednačen ten

 

Pigmentacija je nešto pre svega prirodno, i u određenoj meri ona je prisutna na svačijoj koži. Neujednačen ten, tj. pojava tamnijih fleka može se javiti na bilo kom delu tela a najčešći uzročnik je sunčeva svetlost, ali to može biti i hormonski disbalans, iritacija ili pak reakcija na neki lek.

Kako i zašto se ona manifestuje?

Pre svega, ona se proizvodi u ćelijama zvanim melanociti koje se nalaze u sloju epidermisa. Ove ćelije proizvode različite pigmente, a jedan od njih se naziva melanin. Osnovna funkcija melanina jeste da kožu zaštiti od UV zraka i njegovih potencijalnih oštećenja. Međutim, kada melanociti postanu oštećeni ili nezdravi, ćelije pojačavaju njegovu proizvodnju i samim tim dolazi do hiperpigmentacije na površini kože koja rezultira u povećanom broju pegica, potamnelih regija i pečeva. Iako može biti teško rešiti se neželjene boje na licu, načini postoje kao i pravila kojih se treba pridržavati.

Kako preduprediti pojavu hiperpigmentacije otkriva nam doktorka Dokmanović:

Da bi sprečili pojavu hiperpigmentacije treba poštovati svega nekoliko jednostavnih pravila. Prvo i osnovno je izbegavati sunčanje, kao i svaki nepotrebni boravak na suncu (npr. kada krene proleće i prvi topli zraci izbegavati sedenje u otvorenim baštama), a naročito solarijum. Drugo pravilo je da koristimo sredstva za zaštitu od sunca svakodnevno sa faktorima zaštite od najmanje 30. Ova sredstva treba ponovo nanositi svakih 2 sata, ukoliko ste napolju (udobno je što danas postoje u obliku spreja). Ne izlagati se suncu u periodu između 10 i 16 časova. Treba imati na umu da su kreme sa SPF samo dodatna sredstva zaštite, a da je ono osnovno - neizlaganje direktno suncu, kao i nošenje šešira.

Aktivni sastojci koje doktorka preporučuje:

Kada želimo da našu zaštitu podignemo na viši nivo, treba da uključimo serume i kreme sa vitaminom C, koji je moćan antioksidant, ali i sprečava pojavu flekica, te se bori protiv novonastalih. Još jedan antipigmentni satojak koji nam donosi savremena kozmetologija je i niacinamid (vitamin B3). Niacinamid je savršena zamena za neke od prethodno korišćenih supstanci kao što je hidrohinon, a koje su nosile određeni rizik. Sam po sebi on deluje tako što sprečava pojavu nastanka flekica, ali i smanjuje već postojeće, i ono što je dermatolozima najvažnije podiže nivo zaštite kožne barijere.

 

U tom duhu, predstavljamo VICHY duo, serum i kremu sa najmoćnijom formulacijom do sada. Otkrijte šta se krije u liniji Liftactiv B3 i kako vaša hipermigmentacija može nestati!

Pred vama je visoko koncentrovana formula koja se neverovatnom kombinacijom aktivnih sastojaka bori protiv hiperpigmentacijskih fleka. Ona sadrži čak trinaest posto aktivnih komponenti koje u dodiru sa kožom momentalno napadaju tamna mesta i idu ka uspešnom rešavanju problema.

Hiperpigmentacijske mrlje

do

Klinička studija na 44 žene posle 2 meseca, prosečna vrednost smanjenja intenziteta obojenosti fleka: 29%; prosečan rezultat na 33% panela: 71%. Slika pre/posle: simulacija efekta dobijenog kliničkom studijom na 33% panela kod 44 žene.

Niacinamid [B3]

Zahvaljujući delovanju protiv hiperpigmentacije u bazalnom sloju kože, vidljivost hiperpigmentacijskih fleka znatno je smanjena.

Glikolna kiselina i sastojci za piling

Glikolna kiselina u oblasti dermatologije koristi se kao sastojak za piling. Poznata po svojoj velikoj efikasnosti, ona deluje na površinu kože tako što uklanja vidljive hiperpigmentacijske fleke a rezultat je ujednačeniji i blistaviji ten.

 

Pritisnite sredinu aplikatora i nanesite nekoliko kapi na kožu. Zahvaljujući veoma preciznoj kapaljki možete naciljati fleke koje želite da smanjite ili ga nanesite na celo lice da biste koži vratili sjaj i ujednačenost.

Ova inovativna krema sa zaštitnim faktorom 50 obogaćena je kompleksom protiv hiperpigmentacijskih mrlja i pruža snažnu zaštitu širokog spektra UV zračenja. Ona se posebno preporučuje ženama koje žele tretman protiv starenja, a kojim se koriguje i smanjuje pojava hiperpigmentacijskih mrlja i bora. Poseduje laganu teksturu koja se iz kremaste menja u puderastu te koža istog trenutka postaje glatka i hidrirana.

Hiperpigmentacijske mrlje

do

Kliničko ocenjivanje, prosečan rezultat za površinu hiperpigmentacijske mrlje, posle 2 meseca na 35 žena. Simulacija efekta dobijenog u kliničkoj studiji na 33% panela, na 35 žena tokom 2 meseca.

Snažan spoj sastojaka

Posebno odabrani aktivni sastojci za optimalnu efikasnost i borbu protiv fleka su pre svega Niacinamid [B3] koji vidljivo smanjuje pojavu hiperpigmentacijskih mrlja. Pored njega, zaštita od širokog spektra UV zračenja kojom se sprečava štetni uticaj UVA i UVB zračenja na kožu. Plus, aktivni sastojci za piling kože omogućavaju nežnu eksfolijaciju i ujednačavaju ten.

Nanesite je svakog jutra na suvu kožu posebno ili nakon nanošenja Liftactiv B3 Dark Spots seruma. Dok to radite, izbegavajte područje oko očiju. Klinička studija pokazuje da uzajamno korišćenje B3 seruma i SPSF50 kreme smanjuje hiperpigmentacijske mrlje do 88%*.

Oporavite svoju kožu najkvalitetnijom kombinacijom sastojaka i postignite maksimalne rezultate. Vichy Liftactiv linija pruža sveobuhvatnu negu, kako za dnevno korišćenje i zaštitu, tako i za oporavak i jačanje kože tokom noći. Uz dobar režim i najvalitetnije proizvode neželjene mrlje će ubrzo ostati iza vas.

 

*Kliničko ocenjivanje, prosečan rezultat za površinu hiperpigmentacijske mrlje, posle 2 meseca na 35 žena. Simulacija efekta dobijenog u kliničkoj studiji na 33% panela, na 35 žena tokom 2 meseca.